Elke racefanaat heeft een droomauto, of het nu een enorme onpraktisch opgevoerde supercars is of een klassieker met zijn eigentijdse look. Stel je voor dat je ’s ochtends wakker wordt met het uitzicht op een je gloed nieuwe droomauto die geparkeerd staat je oprit. Wat zou het dan zijn? Denk even niet na over alle praktische zaken zoals gas, verzekering, bruikbaarheid of zelfs beschikbaarheid maar durf te dromen.

Voor een gearhead kan het een verrassend moeilijke vraag zijn; het is alsof je een muzikant vraagt naar zijn favoriete nummer aller tijden. De kans is groot dat ze veel favoriete nummers hebben die uit allerlei verschillende genres en tijdperken voorkomen.

Daarom is het een must om een aantal limieten instellen als je een eerlijk antwoord wilt. Dit geld ook voor de auto’s hieronder, de prijzen zijn in lijn met de luxe en voor menige persoon is het zo dat je eerst de euroloterij moet winnen voordat deze in huis kan halen.

Ferrari Laferrari

Het topaanbod in de stal van Ferrari op dit moment. De hybride aandrijving van de LaFerrari levert 949 pk waardoor de auto in 2,6 seconden van 0 naar 60 km / u gaat. Denk er maar eens over na het kost je waarschijnlijk minder tijd om van 0 naar 100 km / u te gaan in deze auto als dat je tijd nodig hebt om deze zin te lezen. Met alle prachtige modellen is het zo dat als je de prijs moet vragen, kun je hem niet veroorloven – ervan uitgaande dat Ferrari je er al een wilt verkopen.

McLaren P1

De McLaren P1 wordt vaak gecrediteerd als de auto die de hybride hypercar-boom van vandaag heeft aangezet. Technisch gezien begon het in hetzelfde jaar als de Porsche 918, maar McLaren versloeg Porsche op de markt en op het circuit. Met 903 paardenkracht onder de moter haalt de McLaren 60 mph in 2,9 seconden op weg naar een topsnelheid van 233 mph.

Koenigsegg Regera

Met een unieke hybride aandrijflijn van 1500 pk is de Regera momenteel ’s werelds krachtigste productieauto, verreweg de krachtigste hybride, waarschijnlijk het moeilijkst accelererende voertuig aller tijden van 60 tot 200 mph. Deze auto heeft een beter benzineverbruik je eigen, hoe zuinig die ook is. Het gaat veel brandstofbesparing kosten om het prijskaartje van $ 1,8 miljoen van Koni te compenseren, maar niemand zei dat hyperauto’s logisch moesten zijn.

Lamborghini Veneno

Op dit moment is de Veneno een van de nieuwste droomauto’s van een bedrijf dat zich specialiseerd in droomauto’s. Het lijkt misschien niet de meest sierlijke auto ter wereld, maar met heeft een krachtige motor die met 2,8 seconden tot 60 mph reikt en topsnelheid van 221 mph. Hier zit dan ook wel een prijskaart aan van $ 4,5 miljoen. Maar dit houdt de echte liefhebbers niet tegen, Lambo heeft namelijk al een wachtlijst voor deze auto die langer is dan de motorkap van Venono.

Aston Martin DBS Superleggera

Met een startprijs van $ 304.995, getaxeerd in de Verenigde Staten voordat de  optionele uitrusting erbij in zat, is de DBS Superleggera niet de meeste populaire auto in dit rijtje toch is deze auto uitgeroepen tot het meest verbluffende voertuig van dit jaar. De nieuwe Aston Martin DBS Superleggera heeft een sexy nieuwe Britse uitstraling met de capaciteit om topsnelheid van 211 mijl per uur te bereiken. De DBS Superleggera kan hiernaast in 3,2 seconden van nul naar 60 km per uur om vervolgens door te gaan naar 100 in slechts 6.4 seconden.

Auto’s dienen als transport maar sommige mensen ontwikkelen ook diepe emotionele banden met een bepaald merk en model, we zijn tenslotte mensen!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.