De juiste persoon op de juiste plek

Misschien ben je op zoek naar een nieuwe baan, dat kan verschillende redenen hebben. Feit is echter, dat je op zoek bent naar een baan die bij jou past of dat nou is omdat je meer uitdaging of een andere sector wil of gewoon een nieuwe baan nodig hebt.

Als werkgever wil je natuurlijk je vacatures opvullen door iemand die daar geschikt voor is en ook past in het bedrijf. In beide gevallen is het verstandig om dan een uitzendbureau in te schakelen. De voordelen daarvan lees je hieronder.

Je krijgt hulp

Voor zowel werknemer als werkgever geldt: je krijgt hulp. Als baanzoekende krijg je hulp bij het zoeken van een baan, als werkgever krijg je hulp bij het vinden van de juiste persoon voor jouw vacature. Misschien vind je het moeilijk om zelf te verwoorden wat jij zoekt en wat jouw kwaliteiten zijn, een coach kan je hier dan bij helpen. Hetzelfde geldt voor het opstellen van een CV, ook met dit soort dingen kun je hulp krijgen.

Als werkgever is het soms ook lastig aan te geven waar je precies naar op zoek bent. Een uitzendbureau heeft hier gevoel voor en zal wellicht jou kunnen aanvullen en mensen sneller selecteren, waardoor jij serieuze kandidaten voor jouw vacature ontvangt.

Het proces gaat sneller

Een uitzendbureau is eigenlijk te zien als een grote database, met daarin de gegevens van verschillende bedrijven en werkzoekenden. Hoe groter deze database is, hoe groter ook de kans is op een goede match. Door je aan te melden bij een uitzendbureau word jij opgenomen in de database, waardoor ook jij kans maakt om gekoppeld te worden aan een vacature die bij je past. Als bedrijf geldt het natuurlijk ook, hoe meer werkzoekenden ingeschreven staan bij het uitzendbureau, hoe groter de kans is dat de juiste persoon voor jou erbij zit.

Andere voordelen voor werkgevers

Wanneer je een vacature voor een kortere periode hebt, is een uitzendbureau ook een slim plan. Je zit dan minder lang vast aan een werknemer. Bij verschillende uitzendbureaus kan je de werknemer ook daar op de payroll zetten en het uitzendbureau verantwoordelijk laten voor de rest van het papierwerk. Hier bespaar je jezelf tijd mee, die je dan weer in je werk kan steken. Dit gaat nog eens bovenop de tijd die je al hebt bespaard door een uitzendbureau in te schakelen.

Uitzendbureau inschakelen?

Wil je graag een uitzendbureau inschakelen om jou te helpen bij het vinden van een baan of de juiste persoon voor jouw vacature? Dan is het tijd om een geschikt uitzendbureau te zoeken. Sommige uitzendbureaus hebben vacatures in alle sectoren van de markt, maar andere uitzendbureaus focussen zich meer op één of enkele markten.

Zo ligt de focus bij VAN ZON arbeidsbemiddeling voornamelijk op sectoren zoals de bouw, infra, schoonmaak en productie. Deze focus zorgt ervoor dat het bedrijf nog gerichter kan zoeken en hiermee jou het best kan helpen, of je nu op zoek bent naar een baan of naar iemand voor jouw vacature.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.