-


Wat is Terriër racen ...?

Juist omdat wij ook de mensen willen laten zien dat de Jack Russell Terriër niet een hondje is met ''adhd'' en ''zonder'' oren zoals vele mensen helaas denken.
De afgelopen 10 jaar is een honden club voor ''onze'' rassen meer dan welkom gebleken.
Zelf hebben we al jaren lang ervaring in het trainen van onze eigen Terriërs zoals wedstrijden lopen in gehoorzaamheid, behendigheid, Flyball, en natuurlijk het Terriër-Racen. Wij trainen op de positieve manier, wat inhoud dat we alles op een vrolijke en speelse manier aanleren, waarbij belonen staat voor het behalen van het gewenste gedrag. Welke activiteiten je uiteindelijk samen ook doet, het zal altijd iets speciaals zijn voor jou en je hond. 
Jullie zullen nog dikkere vrienden worden, en dat is een uitstekende basis voor al de jaren die jullie nog samen zullen door brengen!

Racen is niet alleen weggelegd voor de windhonden, maar ook door Terriërs wordt er veel geracet.
Dit racen is men in Engeland gaan doen tijdens de stop buiten het jacht seizoen om de Terriërs toch in conditie te houden in de tijden dat ze niet hoefden te werken.
Racen vinden de meesten van de Terriërs helemaal geweldig! Ze kunnen helemaal uit hun dak gaan, en al hun energie kwijt als ze nog maar denken dat ze een racebaan zien. Onze eigen honden racen altijd met veel plezier en dat geeft ons grote genoegdoening. Deze genoegdoening gunnen wij ook anderen en daarom deze website, voor u en vooral uw hondje een fijne dag te bezorgen.


De baan:

De baan is meestal in een hoefijzervorm opgebouwd (ongeveer 150 meter). Aan de ene kant staat het starthok en aan de andere kant is er een vanghok, gewoonlijk opgebouwd uit strobalen. In het "muurtje" van stro is een gat, ter grote van een hond, opengehouden en wie het eerst door het gat komt heeft de manche gewonnen. 
In een manche starten meestal vier honden. De 2 hondjes die het snelst binnen zijn, gaan door naar de volgende manche.


Het starthok:

Het starthok is opgedeeld in 4 vakken. Het hok klapt door een mechaniek open.De prooi:

Bij het Terriër racen is er ook een ''prooi". De ''prooi'' is een stukje plastic of een nep bontje wat aan een touw langs klossen over de baan wordt getrokken d.m.v. een fiets.
Hij/zij die op de fiets zit drijft de ''prooi'' aan een lintje voort dat zich in een razend tempo langs een lijn over de baan beweegt. De hondjes rennen als ''gekken'' achter de ''prooi'' aan op weg naar de finish, aangemoedigd door hun baasjes en door het publiek.Kan mijn hond ook racen ... ?

Jazeker, elke hond groot of klein dik of dun mogen/kunnen aan een race-training en/of race-wedstrijd deelnemen. Ook andere kleinere (Terriër) kruisingen en/of rassen mogen deelnemen aan een race-training en/of race-wedstrijd bij Het Jack Russell Terriër Raceteam.
 
Race benodigdheden:
  
Wat heb je allemaal nodig als u met uw Terriër wilt gaan racen?
Aller eerst natuurlijk een goed humeur en mooi weer.Voor het vangen van de honden bij de finish is het voor onze vangers erg prettig als je hond een tuigje aan heeft! Als uw hondje nogal snel op z'n teentjes is getrapt, is het wellicht erg handig om hem een muilkorf om te doen. 
Heeft u geen muilkorf of bent u deze vergeten, dan kan deze worden verstrekt door ons. Als de hond nog nooit een muilkorf heeft om gehad, doe dat dan niet voor het eerst meteen op een race-training en/of race-wedstrijd om, maar probeer het thuis eerst eens uit zodat je hond eraan kan wennen!

Hoe weet ik of mijn hond het racen leuk vindt ... ?
 
Over het algemeen vinden de meeste honden het leuk om achter iets aan te
jagen of te rennen. De beste manier om het eens te proberen is tijdens een van onze race-trainingen. De jonge onervaren hondjes lopen naast onze ervaren hondjes om zo het spel te leren.  Naast de Jack Russell Terriërs zijn er ook andere rassen en/of kruisingen welkom. U hoeft geen rashond te hebben.
Met elke hond, groot of klein dik of dun ongeacht de leeftijd, kunt u bij Het Jack Russell Terriër Raceteam terecht. Ons team wordt enkel alleen gerund door vrijwilligers. Mensen die zich geheel belangeloos inzetten voor u en uw viervoeter(s). Dat onze leden tevreden zijn, blijkt wel uit het feit dat velen de weg naar het Jack Russell Terriër Raceteam via de mond tot mond reclame hebben weten te vinden. 
 
Hier onder ziet u een fragment van het TV Limburg nieuws van een
van onze eigen evenementen. 

Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
2e Grote Honden Spektakel van Landgraaf. 26-8-2007
Dit een fragment van het TV Limburg nieuws.